Diamant

A KUKORICAFOSZTÓ FEJ FEJLETTSÉGE!

TERMÉKKATALÓGUS LETÖLTÉSE >

Az új DIAMANT terv a maga kategóriájában forradalmi újításnak számít. Egyre könnyebb, de még robusztusabb, mechanikailag tökéletesítve, modern design-nal eddig ismeretlen újítással rendelkező működési és termelési standardokat ajánl.

L’EVOLUZIONE DELLA TESTATA A MAIS!

KÖNNYŰSZERKEZETŰ VÁZ, FEJLETT TECHNOLÓGIA

telaio-leggero

A karok billentésének vezérlésére szolgáló, patkóalakú emelők ihletésére tervezőink a váznak a „Hs széria”, vagy Horse Shoe nevet adták. Ez egy emelőrendszer, ami minimálisra csökkenti a cséplőaratógép olajszükségletét, akár 8-nál több soron használva.

Kérdés, hogy hogyan egyeztethető össze a könnyedtség a vaskossággal?

A DIAMANT váz bizonyíték ennek lehetőségére. Tervezési elvei szerint könnyű, de szolid szerkezetként van elgondolva, nagyméretű, billenthető fejek felszerelésére tökéletesen alkalmazhatóan. Természetesen bármilyen cséplőaratógép típushoz társíthatók, és bármilyen felhasználói szükségletnek megfelelnek.

A fej pozíció szabályozórendszerneĸ ĸöszönhetően a fej mindig szabályosan illeszĸediĸ a talajra.

sistema-di-rgolazione

EXKLUZÍV ÉS HATÉKONY DESIGN

design produttivo

A polimer és magas ellenállással bíró, új karosszériák a CAPELLO fejek történetében további újítást jelentenek. A hajlékony design bármilyen munkafeltételek között alkalmazkodik a termelési folyamathoz megkönnyítve és felgyorsítva a termékbegyűjtést minden elképzelést felülmúlva.
A fej praktikusan és gyorsan tisztítható annak a lehetőségnek köszönhetően, hogy a karosszéria szétszereléséhez nincs szükség kulcsok vagy egyéb eszközök használatára, hanem az kézzel és kevés mozdulattal elvégezhető.

A kész termésnek nehéz körülmények közötti, biztonságos begyűjtését megvalósítandó, amikor a haladáshoz a fejnek a lehető legilleszkedőbb tartására van szükség, rendelkezésre áll egy ütközésgátló rendszer, vagyis boronáló hegyekkel ellátott, automata csatlakozó: ütközéskor a rendszer azonnal kiengedi a hegyet, annak és a teljes karosszéria épségét biztosítva ezáltal elkerülve ily módon a súlyos meghibásodásokat és a cseréhez szükséges időveszteséget.

A ĸarosszéria szétszerelése nem igényel specifiĸus eszĸözöĸet praĸtiĸussá és ĸönnyűvé téve a fej ĸarbantartását és a tisztítását.

img-large-diamant

A BEHAJLÍTOTT GÉP JÓL LÁTHATÓSÁGA A KÖZUTAKON VALÓ HASZNÁLATAKOR

A DIAMANT -tal élvezet az utakon haladni.

Valójában, a CAPELLO fejek egyik alapjellemzője, ami fejlesztésének állandó tényezője, a közutakon való használat során való, nagyfokú kompakt jellege: a kabin könnyen kezelhetőségét és jól láthatóságát fokozó jellemző.

grande visibilità su stada

A MECHANIKA TÖKÉLETESSÉGE

A DIAMANT lényegi eleme: a begyűjtő egység. Világszerte alkalmazott, évtizednyi tapasztalat alapján kifejlesztett technológiát jelképez a termőföldeken.

A begyűjtés dinamikája lépésenként és minden részletében, a legnagyobb odafigyeléssel és a legkisebb részletek mellőzése nélkül volt rekonstruálva és elemezve.

Az alumínium öntvény doboz ĸönnyebb, de ellenállóbb, és az olajozás optimalizált és folyamatos: a transzmisszióĸ technológiájánaĸ legszaĸszerűbb példája.

Az újszerű pántfeszítőneĸ ĸöszönhetően a csapágyaĸ tartós olajozással védetteĸ.

A torziós váltó, ami ĸimondottan a Capello részére volt alĸotva, biztosítja a transzmissziós tengelyeĸ épségét váltva az erőpároĸat extrém ĸörülményeĸ ĸözött is.

tendicatena

trinciastocchi

GYÁRILAG TÖMBDARABOLÓVAL ELLÁTVA

A DIAMANT fejlett, függőleges tömbdarabolóval rendelkezik gyárilag. A Capello, úttörő a harmincévnyi tapasztalat alapján kifejlesztett tömbdaraboló használatában, folyamatosan finomította a talajhoz legilleszkedőbb vágás és páratlan hatékonyságú darabolás minőséget biztosító technológiát.

Ugyanakkor, új ennek új elhelyezkedése – a cséplőarató haladási irányához képest balra – kiiktatja a radiátor ventilációjának és eltömődésénék zavaró problémáit, amelyek rotorjai által generált porlerakódások miatt merültek fel.

A DIAMANT tömbdaraboló nélkül is használható, annak a lehetőségével, hogy azt később szereljék be, egyszerűen és szakemberek beavatkozásának szükségessége nélkül.Mint az összes CAPELLO fej esetén, a DIAMANT is el van látva a
rotor kiiktatásának lehetőségével, amikor nincs rá szükség (ebben az esetben a rotor rögzítve van az eltömődést elkerülendő, a begyűjtés alatt).

rotore bilanciato

A ĸét vágóéllel ellátott, gyors tömbdaraboló még hatéĸon yabb, és használatával a selejtĸépződés minimális.

Kiiĸtatható a rotor utólagos rögzítésével.

rotore bilanciato

image-large-top

BÁRMELY IGÉNYNEK MEGFELELŐ, TÖKÉLETES BEGYŰJTŐRENDSZER: VÁGÓÉLLEL ELLÁTOTT HENGER ÉS GÖMBALAKÚ, MONOLITIKUS HENGER ÚJ GENERÁCIÓI.

sistema-raccolta-1

A gömbalakú, monolitikus henger abszolút újítás. Tartó ereje állandó és folyamatos a begyűjtés teljes ideje alatt: a növény folyamatosan vezérelt csúszkálása nélkül. Váltogatható a vágóéllel ellátott hengerrel.

A szárvágó elhelyezése megaĸadályozza a por behatolását a ĸombájn szürőjébe

sistema-raccolta-2

ÖSSZEHANGO-
LTSÁG ÉS PRECÍZIÓ

A vágás precízió a legnagyobb fokú a növénycsomókkal összehangolt szimultán mozgásnak köszönhetően, és a sor mindig pontosan középen van elhelyezve.

A növényfejtés a csomó elengedéséig a talajra tökéletesen illeszkedve van vezérelve az anyagvesztesség csökkentésével, a cséplőaratógép tisztaságát növelve és így annak teljesítményét is, főként kukoricatermés esetén: a gépkezelő feladata, saját tapasztaltságával a termés begyűjtését szabályozni a kukoricafosztó lemezek szabályos nyitását elvégezve.
sistema-raccolta-2

A ĸuĸoricafosztó lemezeĸ szinĸron és szimultán mozgása az új DIAMANT fejeĸ páratlan és exĸluzív jellemzője. Mind a ĸét lemez valójában mozog és ugyanabban az időben töĸéletes összhangban egymással.
Az adagolócsiga mozgását olajmerítéses, beépített limitálópár fúziós doboza biztosítja a pántfeszítő ĸellemetlen rendellenességét vagy a leveleĸ általi eltömődését elĸerülendő.

movimento sincronizzato 2

TRANSZMISSZIÓK

A transzmissziós dobozok alumíniumkötésűek és olyan speciális kezelésnek voltak alávetve, ami ellenállóképességük és tartósságuk minőségét maximálisan fokozta.

Belül az acél fogaskerekek azt az abszolút precíziós időt és kapcsolatokat biztosítják, amelyek a CAPELLO fejek erősségét jellemzik: tiszta, folyamatos és gyors begyűjtést. A transzmissziók is meg vannak teljesen újítva: az összes tengely meg van nagyobbítva a fejek felszereltsége állandó megújításának nevében.

A transzmissziós pántok teljesen izolálva vannak a külső környezeti hatásoktól, folyamatosan olajozottan és mindig feszesen működve a kiegyenlítő pántfeszítő révén, ami szükség szerint jelentős variálhatóságot biztosít szabályosan tartva a pántot a mozgás inverziók esetén is. Az adagolócsiga mozgás transzmissziós doboza, szintén alumíniumból, az olajmerítésben tartott úszó limitáló párt tartalmazza, ami a rendszert folyamatosan tisztán és olajozottan tartja.

catena trasmissione

A pánt állandóan szabályosan feszes az új, aĸtív visszaszerzési rendszer révén.

A CAPELLO-nál semmit sem bízunk a véletlenre, még a festést sem: a Capello termékeket az ISO szabványnak megfelelő porfestéses technikával festjük és minden darab szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül.

A termékek minőségét a cég vilászerte elismert megbízhatósága és szakértelme garantálja.

VIDEÓK